A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet a Belügyminisztérium által biztosított forrásból támogatta a Poldi bácsi mintaparkja című pályázatunkat, amelyet 2023. első félévében valósítunk meg.

Programunk címét Janikovszky Éva: Égígérő fű című regényéből kölcsönöztük. Poldi bácsi mintáját szeretnénk dolgozóinknak is példaként állítani, aki minden nap a parkot őrizte és 52 éves hűséges szolgálata után ment nyugdíjba. A ház lakói összefogtak, az udvart gyepesítették, hogy Poldi bácsinak ne hiányozzon „az a szép zöld gyep”. Ez a regény az összefogásról, az áldozatos és kitartó munkáról, a mérhetetlen szeretetről szól, amit szeretnénk a jó példán keresztül is dolgozóinkkal éreztetni. Szeretnénk munkatársainkkal megismertetni a helyi közösséget, az Őrmezői és a Gazdagréti Közösségi Ház programjain részt venni.

Szeretnénk ha dolgozóink jobban érzékelnék, hogy mennyire fontos a helyben lakók véleménye és elismerése a munkájukról. Tudatosítani szeretnénk, hogy munkatársaink a gondos munkájukkal milyen fontos szerepet töltenek be a munkaerőpiacon és a közösség életében, értéket teremtenek. Munkájuk nélkülözhetetlen a környezet tisztán tartása és az élhető lakóhely szempontjából.

A program elemei:

  1. A Filmbemutató, felolvasás Janikovszky Éva: Égígérő fű című regényéből készült filmről, könyv felolvasása, beszélgetés a látottakról és a gyakorlatba való átültetéséről.
  2. Lakótelepi programok, piaci napok szervezésében való részvétel
  3. Az Őrmezei és a Gazdagréti Közösségi Házak programjain részvétel, beszélgetés az egyéni élményekről, a helyi kapcsolatokról:
  4. A XI. kerület története és nevezetességeinek megismerése, helyi séta
  5. A tapasztalatok hasznosítása a parkgondozást végzők napi munkájában
  6. Fotók készítése a látottakról, a közösségi élményekről, honlapon megjelentetés
  7. Parkgondozáshoz szükséges tárgyi eszközök beszerzése
  8. Betanítás a szerszámok, kisgépek használatára.
  9. Bemutató nap, rendezvény parkgondozóink munkájának megismertetése a helyiekkel.

A programról több információt Kovács Ibolya szakmai vezetőtől kérhetnek (Telefon: 06-20-224-7904, e-mail cím: rehabforce.ff@gmail.com