Kép3

Kenyérlelke Fesztivál Budapest 2022. augusztus 19. – 20.

A Kenyérlelke Fesztivál Szent István király és az új kenyér ünnepén 2021. augusztus 19-20. között került megrendezésre Budapesten a MOM Kulturális Központban, ahol Kovászos Kenyér Versennyel és Családi Nappal várták a látogatókat.

Idén nyolcadik alkalommal szervezték meg Budapesten a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját, melynek egyik fő célja, hogy a kenyér szerelmeseit összehozza egy olyan eseményen, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik a tapasztalataikat. A szervezők arra törekednek, hogy visszahozzák a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

A fesztiválon meghirdették az Otthonsütők és a Pékségek versenyét. A versenyre a Bake My Day pékség is benevezett. A rendezvényen már 4. alkalommal vettünk részt.

A zsűri nyilvánosan, a verseny helyszínén minden versenykenyeret értékelt, és ők ítélték oda a legjobb kenyérnek járó díjat, pontozták a termék külsejét, bélzetét és ízét.

Az első három helyezett jutalma egy, a zsűri által aláírt oklevél, amelyet a pékség egy évig használhat a saját kommunikációjában.

Bake My Day pékség 2022. évben két kategóriában is 2. helyezést ért el:

  1. A fehér/félbarna kenyér, amely kizárólag vadkovásszal készült és az alábbi alapanyagokat tartalmazta: BL80-100 kenyérliszt, félbarna liszt és teljes kiőrlésű rozs liszt, víz, só, kovász. Ebben a kategóriában Macskás Viktor tehetséges fiatal pékünk nyerte meg a 2. helyezést, aki az Attila úti pékségünkben készítette el versenykenyerét.
  2. A gazdakenyér, amely kizárólag vadkovásszal készülhetett és az alábbi alapanyagokat tartalmazta: 5 fajta liszt: Csoroszlya farm teljes kiőrlésű búzalisztje, Lipiliszt teljes kiőrlésű rozsliszt, Lipiliszt félbarna liszt, Lipiliszt teljes kiőrlésű tönköly és Bánkúti Búza liszt, víz, só, kovász. Ebben a kategóriában Takács Zoltán pék, a Bake My Day péküzem vezetője nyerte el a 2. helyezést. A versenykenyér a Böszörményi úti pékségünkben készült.

A gazdakenyér egy új termék, amely kedden és pénteken kapható a XII. ker. Böszörményi út 34. és az I. ker. Attila út 99. pékségünkben, illetve időszakonként a szombati Bikás piacon.

A kenyérlelke fesztiválról több információ és a Galériában sok-sok fotó itt érhetők el: http://www.kenyerlelke.hu/

Comments are closed.